Dronefilm av Stian Fjeldstad

Denne filmen er tatt fra lufta over sandtaksryggen og viser orografen, sandatket og fin utsikt nordover og østover.

Verketsøya

I enden av Fjordveien ved ferjeleie ligger Verketsøya som er en naturopplevelse vel verd å besøke.
Våren med enestående blomstring av villroser
Sommeren med bading fra sandstrender med lange grunner
Norges beste forhold for Kaiting
Gode fiskeforhold på utsiden av øya i Svelvikstrømmen

Glassverket

Går man fra fergeleiet ved Verketssøya langs stranda østover et par hundre meter, vil en i sjøen se restene av gamle påler. Glassverkets brygge lå her og her ble glassproduktene lastet om bord i skutene. For det meste var det flasker i brunt glass. Det kan en lett konstatere på stedet, for på stranda og i sjøen ligger en mengde glasskår. På solskinnsdager glitrer det fortsatt i biter av flasker som ble knust og ikke kom lengre enn hit.

Det var Carsten Anker (1747 – 1824) som tok initiativet til å legge

Schimmelmanns glassverk nettopp her. I 1782 sto verket ferdig. I 1801 bodde det i alt 21 familier der med til sammen 93 mennesker. På Bakkeløkka ligger fortsatt arbeiderboligene og bestyrerboligen til glassverket.

Badeplassen ved Voldenveien

Ved starten av Volden veien i Bogen er det en fin og barnevennlig strand. Den er langgrunn og passer fint for små barn. Den er betydelig utbedret og har både lekeområde, spisebord og toalett.

kalles Vasker`n

Kyststien

Kyststi Verket - Holmsbu i Hurum kommune

 Vi starter turen på Verket - her finner vi Verket badeplass rett ved fergeleiet til Svelvik.

Vi følger Fjordveien østover på innsiden av bebyggelsen og går ned Voldenveien. Vi passerer Vollebukta badeplass og fortsetter sørover i vannkanten (ikke gå opp Øvre Voldenveien).

Etter et stykke kommer vi til et skilt som leder oss vekk fra veien og oppover i lia på en ganske bratt sti. Bildet viser terrenget og lia sørover.

Stien fortsetter sørover og går en del opp og ned i lia over et ganske langt stykke til vi kommer ned skrenten ved Knivsvik. Denne delen av kyststien krever gode sko og er ikke fremkommelig med barnevogn og sykkel.

Del denne siden